Welke zijn de seizoensvruchten en -groenten voor de zomer?
Waarom is lokale seizoensvruchten en -groenten eten beter voor je gezondheid én onze planeet? Seizoensgebonden fruit en groenten hebben meer smaak, beantwoorden op het juiste moment aan jouw voedingsbehoeften, worden minder behandeld en zijn goedkoper. Aangezien je er het hele jaar naar uitkijkt, zullen ze je bovendien beter smaken wanneer je ze opnieuw bij jouw groenteboer aantreft.
De verse Belgische zomervruchten zijn:
- Zwarte bes
- Kersen (tot juli)
- Aardbeien (tot juli)
- Frambozen
- Rode bessen
- Bramen
- Bosbessen
- Rabarber (tot juli)
- Peer (vanaf augustus)
- Appel (vanaf augustus)
- Pruim
De Belgische groenten voor de zomer
- Asperge
- Aubergine (Eierplant)
- Snijbiet
- Rode bieten
- Broccoli
- Wortelen
- Witte selder
- Knolselder (vanaf augustus)
- Champignons (Paddenstoelen)
- Witloof
- Chinese kool
- Bloemkool
- Krulkool (vanaf augustus)
- Witte kool (vanaf augustus)
- Koolrabi
- Rode kool (vanaf augustus)
- Komkommer
- Courgette
- Venkel
- Prinsesboon
- Sla (kropsla)
- Zoete maïs (vanaf augustus)
- Knolraap (of meiraap)
- Erwten
- Prei
- Paprika
- Aardappel
- Pompoen (vanaf augustus)
- Rode kuripompoen (vanaf augustus)
- Postelein
- Radijs
- Nieuw Zeelandse spinazie
- Tomaat
Onze keuze recepten voor de zomer van 2019
Voor de barbecue : De gerookte BBQ saus
Als dessert of tussendoortje: De Smoothie met rode biet
Ter verfrissing: Fruitige ijsblokjes
Herbamare, het gamma dat smaak geeft aan al jouw gerechten in elk seizoen
Volgens het origineel recept van Alfred Vogel, bevat Herbamare® Original 12 aromatische kruiden en groenten: selderij, prei, tuinkers, ui, bieslook, peterselie, lavas, look, basilicum, marjolein, rozemarijn en tijm. De planten worden (in het gepaste seizoen) vers geoogst, vermengd met natuurlijk zeezout en in alle zachtheid gedroogd voor een ongeëvenaarde smaak!