Wat zijn seizoensvruchten en-groenten?
Waarom is lokale seizoensvruchten en-groenten eten beter voor je gezondheid én onze planeet? Seizoensgebonden fruit en groenten hebben meer smaak, beantwoorden op het juiste moment aan jouw voedingsbehoeften, worden minder behandeld en zijn goedkoper. Aangezien je er het hele jaar naar uitkijkt, zullen ze je bovendien beter smaken wanneer je ze opnieuw bij jouw groeteboer aantreft.
Verse en gedroogde Belgische vruchten en groenten om in het voorjaar van te genieten
- Aardbei (vanaf mei)
- Noten
- Hazelnoten
- Appel (tot half april)
- Peer (tot half april)
- Rabarber
Belgische groenten om in het voorjaar van te genieten
- Asperge (vanaf mei)
- Kervel
- Champignon
- Witloof
- Andijvie
- Savooikool
- Spruiten
- Zuring
- Spinazie
- Snijsla of kropsla
- Veldsla
- Pastinaak
- Prei
- Radijs
- Schorseneren
- Aardpeer
Onze selectie lenterecepten
Voorgerecht: Asperges uit de oven
Hoofdgerecht: Ravioli met spinazie en ricotta
Dessert : Bambu milkshake
Herbamare, het gamma dat smaak geeft aan al jouw gerechten in elk seizoen
Volgens een origineel recept van Alfred Vogel, Herbamare® Original 12 aromatische kruiden en groenten: selderij, prei, tuinkers, ui, bieslook, peterselie, lavas, look, basilicum, marjolein, rozemarijn en tijm). De planten worden (in het gepaste seizoen) vers geoogst, vermengd met natuurlijk zeezout en in alle zachtheid gedroogd voor een ongeëvenaarde smaak.