background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept Ovenpompoen met aardappelen

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Makkelijk
  • 4 porties
  • Prep: 20 min
  • Makkelijk
  • 4 porties
Recept ovenpompoen met aardappelen

Dit typisch herfstige gerecht is een streling voor het oog en je smaakpapillen. Als hoofdgerecht is het een volledige vegetarische schotel maar het kan ook als aromatisch bijgerecht geserveerd worden met een lekker stukje vlees of vis.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote pompoen (type Potimarron of Hokkaido)
  • 3 ajuinen
  • 4 grote aardappelen
  • 100 ml olijfolie
  • Herbamare kruidenzout
  • peper
  • rozemarijn, tijm

Recept Ovenpompoen met aardappelen

  1. De pompoen wassen, halveren en de zaden eruit halen. Niet schillen.
  2. De vrucht in ongeveer 2 cm dikke schijven snijden, in een ovenschaal of direct op een bakblik leggen. De ajuinen schillen en in zes stukken snijden. De aardappelen ook schillen en in schijven snijden.
  3. Alles bij de pompoen leggen, met Herbamare kruidenzout en peper op smaak brengen. De olijfolie erover gieten en in de oven garen op 160° gedurende 30 minuten.
  4. Strooi na een half uur bakken tijm en rozemarijn over het gerecht en laat de schotel nog 5 minuten in de oven verder garen.

Smakelijk!

Tip

Gooi de zaden niet weg. Deze zijn gezond en bevatten veel zink en stoffen die de mannelijke vruchtbaarheid bevorderen en prostaatvergroting tegengaan.

De zaden moeten worden gedroogd en gepeld vooraleer ze te eten.

 

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >