Wanneer intern zoeken wordt geactiveerd, worden persoonlijke gegevens zoals je IP-adres doorgegeven aan onze Cludo zoekmachine. De gegevens worden vervolgens doorgestuurd naar een derde land. Klik hier als je de interne zoekfunctie wilt weergeven. Meer informatie over gegevensbescherming vind je hier: Gegevensbescherming.
Je kan een avocado-salsa gebruiken als saus, of tzatziki. Een snuifje paprikapoeder in de tzatziki zorgt voor een beetje extra pit.
Ingrediënten
500 gram kalkoengehakt
2 teentjes knoflook, geplet en fijngesneden
1 ei
Paneermeel - De hoeveelheid hangt af van de ‘natheid’ van je gehakt. Voeg voldoende toe zodat de hamburgers niet te nat zijn, maar ook niet te veel want dan worden ze te droog en brokkelig
12 zongedroogde tomaten in olijfolie
4 sla bladeren
4 plakjes fetakaas
1 theelepel olijfolie
1 rode ajuin, fijngesneden
2 theelepels oregano
2 theelepels verse peterselie, fijngesneden
1 theelepel koriander
1 theelepel paprikapoeder
4 ciabatta-broodjes
Recept kalkoenburger
Fruit de ajuinen in wat olijfolie tot ze licht bruin zijn. Doe ze daarna in een grote kom samen met de kalkoen en alle andere ingrediënten.
Maak met natte handen 4 hamburgers. Grill ze daarna of bak ze in een pan in wat olijfolie.
Snijd een ciabattabroodje open en leg er een hamburger tussen, samen met sla en de zongedroogde tomaatjes en wat fetakaas.