Wanneer intern zoeken wordt geactiveerd, worden persoonlijke gegevens zoals je IP-adres doorgegeven aan onze Cludo zoekmachine. De gegevens worden vervolgens doorgestuurd naar een derde land. Klik hier als je de interne zoekfunctie wilt weergeven. Meer informatie over gegevensbescherming vind je hier: Gegevensbescherming.
Gezond en verantwoord snoepen? Dat kan! Deze haver-hartkoekjes geven je lange tijd een verzadigd gevoel!
Ingrediënten
Ingrediënten
125 gram zelfrijzende bloem
180 gram havermout
1,5 theelepel steviapoeder
250 ml heet water
100 ml saffloer (-of distel)olie
1 theelepel vanille extract
1 theelepel kaneel
100 gram zwarte chocoladesnippers of –blokjes
rozijntjes
Recept Havermoutkoekjes
Verwarm de oven voor op 160°C. Leg bakpapier op een bakplaat en vet het in. Meng bloem, stevia en kaneel in een kleine kom. Breng havermout in een grote kom en giet het hete water erover en roer.
Voeg er ook saffloerolie en vanille bij en meng grondig. Voeg bloemmix bij havermoutmix en roer flink. Voeg chocoladesnippers toe. Plaats deeg op het bakpapier en druk het plat.
Gebruik een hartjesvorm om het koekje vorm te geven en steek een rozijntje ter versiering in elk hartje. Bak gedurende 13-15 minuten.