background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept Groentengratin met geitenkaas

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Makkelijk
  • 4 p.
  • Prep: 15 min
  • Makkelijk
  • 4 p.
Recept groentengratin met geitenkaas

Dien op met krakend vers stukje volkorenstokbrood! Heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 kg groenten naar keuze: wortelen, courgettes, broccoli, ...
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel Herbamare
  • 200 gram tomaten
  • 300 gram geitenkaas (of geitenkaasstronk)
  • 2 eetlepels vloeibare honing

Recept Groentengratin met geitenkaas

  1. De wortelen en courgettes in dikke schijven snijden. Broccoli in roosjes verdelen. De groenten beetgaar stomen, in ijswater laten schrikken zodat ze hun kleur mooi behouden en laten afkoelen.
  2. Rozemarijntakje: de naaldjes eraf halen en fijnhakken. Mengen met de olie met citroensmaak en de Herbamare. Over de groenten gieten en goed mengen. Tomaten en kaas in dunne schijfjes snijden. Alles dakpansgewijs in een schotel schikken. Druppel de honing en de olie eroverheen.
  3. De oven voorverwarmen op 200°C. Zet de gratinschotel op het bovenste rekje in de oven en laat ongeveer 15 minuten bakken tot de kaas gesmolten is.

Smakelijk!

 

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >