Wanneer intern zoeken wordt geactiveerd, worden persoonlijke gegevens zoals je IP-adres doorgegeven aan onze Cludo zoekmachine. De gegevens worden vervolgens doorgestuurd naar een derde land. Klik hier als je de interne zoekfunctie wilt weergeven. Meer informatie over gegevensbescherming vind je hier: Gegevensbescherming.
Maak de rode en groene peper schoon en snijd alles in kleine stukjes. Doe in een pan. Voeg gember, pepers, ui, koriander, ciderazijn en suiker toe en verwarm alles op een hoog vuur.
Laat op een zacht vuur verder koken tot de massa begint in te dikken. Regelmatig roeren en schuim van het mengsel scheppen tijdens het kookproces. Doe dan de perenstukjes erbij.
Proef en voeg peperbolletjes en Herbamare kruidenzout naar smaak toe en laat nog 5 minuten pruttelen. De peren mogen niet tot moes koken. Roer nog even tot alles mooi gemengd is. Deze chutney mag je zo heet mogelijk in met heet water afgewassen potjes gieten en dadelijk dichtdraaien. De chutney bewaart nog enkele maanden in een koele ruimte.
Tip:
Gebruik geen aluminium pan. Het materiaal kan reageren met het zuur van de azijn.