background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept Gehaktpizza

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Makkelijk
  • 1 p.
  • Prep: 10 min
  • Makkelijk
  • 1 p.
Recept gehaktpizza

Een pizza is overheerlijk, maar niet zo goed voor de lijn. Deze gehaktpizza is een gezonde variant!

Ingrediënten

Voor de bodem

Voor de topping

  • 1 blikje tomatenpuree
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 25 gram rucola
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 bol mozzarella
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • verse basilicum
  • 5 kerstomaatjes

Recept Gehaktpizza

  1. Snijd de mozzarella in plakjes, snijd de champignons en halveer de kerstomaatjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Snipper het sjalotje en vermeng deze samen met het geperste knoflookteentje door het gehakt. Voeg het ei toe en breng op smaak met Herbamare kruidenzout en peper.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Druk het gehaktmengsel op de bakplaat uit tot een pizzavorm. Let op uit het gehakt zal veel vocht komen!
  4. Besmeer de bodem met de tomatenpuree en beleg deze met de champignons, mozzarella, paprika en tomaatjes. Bestrooi met de Italiaanse kruiden. Laat de pizza in de oven in 45 minuten gaar worden. Tussendoor kun je het vocht dat uit het gehakt komt voorzichtig afgieten.
  5. Werk af met rucola en verse basilicum wanneer  de pizza klaar is.

Liever vegetarisch?

Wil je de bodem liever niet van vlees maken? Gebruik dan boekweitmeel om een pizzabodem te maken. Je neemt dan 100 gram boekweitmeel, 1 ei, wat water en een snuifje zout.

Maak hier een beslag van. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de bodem in ongeveer 3 minuten aan elke kant totdat deze lichtbruin is. Beleg de boekweitbodem met de toppings en bak deze in ongeveer een kwartier af in de oven. 

 

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >