Optioneel: begin je dag met een glas A.Vogel Molkosan of een glas lauwwarm water met het sap van een halve citroen.
Sinaasappelsmoothie met wortel
Was de wortels, schraap ze eventueel schoon en snijd ze in dunne plakjes. Laat een klontje boter smelten in een pannetje, voeg de wortel toe en roer goed door. Doe het deksel op de pan en laat onder af en toe roeren in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar worden.
Bereidingstijd: 10 minuten
Geen tijd gehad om gisteravond de wortels te smoren? Doe het dan nu (voor instructies zie hierboven).
Schil vervolgens de sinaasappel en snijd deze in kleine stukjes. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Doe alle ingrediënten in een blender en pureer tot een gladde smoothie.
Ook lekker met het vruchtvlees van een citroen erdoor.
Handje gemengde noten
Koude courgettesoep
Bereidingstijd: 15 minuten
Snijd de courgette en selder in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een diepe pan. Voeg de groenten toe en fruit 2 minuten op hoog vuur. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 5 minuten koken.
Rasp de schil van de citroen en pers uit. Voeg de peterselie, citroenzeste en citroensap toe en pureer de soep.
Breng op smaak met zout en peper en laat de soep in de koelkast afkoelen. Snijd de munt in reepjes en garneer de soep voor het eten met munt.
In plaats van courgette, kun je de soep ook van komkommer maken. Fruit de komkommer dan niet mee met de selder en ui, maar voeg deze voor het pureren toe.
Halve komkommer
Salade met bietjes en wortel
Bereidingstijd: 20 minuten
Schil de bieten en wortels en rasp ze met een grove rasp. Pel en snipper de ui. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in zeer kleine blokjes. Was de sla en snijd 1 blad fijn. Meng de olie, plattekaas en azijn. Schep alle groenten, dressing en fijngesneden kruiden door elkaar.
Roer de linzen en bonen door de salade en breng op smaak met Herbamare (zout) en peper. Leg 2 slabladeren op een bord en schep de salade in de bladeren. Rol de bladeren op en eet ze als een pakketje.
Snijd voor een crunchy bite een half sneetje zuurdesembrood klein, bak de blokjes krokant in wat roomboter en strooi ze over de salade voor je deze in de bladeren rolt.
Zo’n sapdagje … dat zou iedereen zo nu en dan eens moeten doen. Eén keer in de maand bijvoorbeeld. Wat een sapdag zo gezond maakt? Je spijsverteringssysteem krijgt een soort van snipperdag. Een dagje vrij om op adem te komen. Normaal stopt je lichaam veel energie in het verteren van het vaste voedsel dat je eet. Door één of enkele dagen voornamelijk vloeibaar te eten, kan je lichaam de overgebleven energie gebruiken om zichzelf te reinigen. Plus: door het lozen van alle afvalstoffen, ga je je ook nog eens fitter voelen. Heerlijk! Lees hier verder!
Gisella: "Hoera, het is lente! ’s Ochtends wakker worden met fluitende vogeltjes. Lammetjes in de wei, bloeiende narcissen en tulpen … Wat een heerlijk jaargetijde is het toch. Lees verder!"
Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle
Ik schrijf me in >