background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept Carpaccio van venkel

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Makkelijk
  • 4 p.
  • Prep: 10 min
  • Makkelijk
  • 4 p.
Recept carpaccio van venkel

Lichte lunch of smaakmakend voorgerecht: een lekker gezonde carpaccio smaakt altijd!

Ingrediënten

  • 400 gram venkel
  • 50 gram zwarte olijven, zonder pit
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 theelepel roze peperkorrels, gedroogd
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie met citroen
  • Herbamare Original
  • peper van de molen

Recept carpaccio van venkel

  1. Snij de venkel in 3-4 mm dikke schijven snijden, maar zorg ervoor dat ze aan de voet nog lichtjes aan mekaar blijven hangen. Snijd de olijven in vier. 
  2. Bak de venkelschijven en stukjes olijven in hete olijfolie. Aan elke kant 2-3 minuten laten bakken tot de venkel licht gekleurd is. Laat de groenten dan op keukenpapier afdruppen.
  3. Leg de venkelschijven en de olijven daarna op een bord in kransvorm. Verkruimel de roze peperkorrels tussen de vingers en strooi dit erover. 
  4. Meng het citroensap en de olijfolie met een beetje Herbamare en peper. Verdeel het mengsel over de carpaccio en laat 30 minuten afgesloten marineren.

 

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >