background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept Hot Curry Chicken

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Medium
  • 1 p.
  • Prep: 15 min
  • Medium
  • 1 p.
Recept Hot Curry

Van deze Hot Curry krijg je het gegarandeerd lekker warm :)! Overheerlijk én gezonder dan een doorsnee curryschotel!

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui
  • stukje gemberwortel van 3 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • theelepel A.Vogel Herbamare kruidenzout
  • ½ Spaans pepertje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 ml groentebouillon met Herbamare Bouillonbasis
  • 75 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 100 gram kipfilet*
  • 2 stengels paksoi
  • ½ rode paprika

Recept Hot Curry Chicken

  1. Snijd de ui in kleine stukjes en schil de gember en rasp of snijd hem fijn. Verwijder vervolgens het zaad uit het Spaanse pepertje en snijd het pepertje in stukjes. Snijd de kipfilet en de paprika in blokjes en knijp of snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Bak daarna de kipfilet ongeveer vijf minuten mee, blijf omscheppen. Voeg geraspte gember, Spaanse peper en paprika toe en bak deze gedurende een minuut mee. Voeg tot slot de kokosmelk, de bouillon en de Herbamare toe en breng het geheel aan de kook. Laat alles ongeveer een kwartiertje sudderen.
  3. Gebruik dit kwartier om de rijst te koken. Doe dit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ook de paksoi in kleine reepjes. Schep dit door het kipmengsel en laat het mengsel met de deksel op de pan nog vijf minuten zachtjes pruttelen.

*Indien je vegetariër bent, voeg dan een alternatief ingrediënt toe aan het gerecht in plaats van de kip.

 

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >